Në kuadër të kursit “Histori e integrimit europian”, pjesë e projektit Jean Monnet Chair – ISE, kishim të ftuar Dr. Aleksandar-Andrija Pejovic, ekspert dhe ish kryenegociator për anëtarësimin e Malit të Zi.
Dr. Pejovic mbajti një leksion mbi politikën e zgjerimit të BE-së dhe procesin e integrimit europian të rajonit të Ballkanit Perëndimor.
Projekti Jean Monnet Chair (OwnEU) zbatohet nga Instituti i Studimeve Europiane dhe financohet nga Bashkimi Europian.