Prof.Asoc. Dr. Gentian Elezi

Prof.Asoc. Dr. Gentian Elezi është Drejtues i Departamentit të Diplomacisë dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare të BE-së dhe Drejtues Jean Monnet në Institutin e Studimeve Evropiane të Universitetit të Tiranës. Ai jep lëndë të tilla si: Institucionet e BE-së dhe politikëbërja; Politika e Zgjerimit dhe Ballkani Perëndimor; Historia e integrimit evropian; etj. Interesi i tij kryesor kërkimor janë reformat institucionale, demokratizimi dhe integrimi rajonal.

Ai ka një përvojë 15 vjeçare në fushën e integrimeve evropiane, kërkime dhe mësimdhënie në nivelet MA dhe BA në universitete të ndryshme, duke përfshirë këtu edhe si pedagog vizitor në Universitetin e Kembrixhit (MB). Gjithashtu, ai ka përvojë praktike në këtë fushë, pasi ka mbajtur detyrën si Zëvendësministër për Integrimin Evropian të Shqipërisë (2013-2016). Ai gjithashtu ka punuar për disa vite në kërkimin e politikave në think-tank-et shqiptare dhe projekte ndërkombëtare si ekspert/konsulent.

Dr. Elezi ka një doktoraturë dhe master në Politikat Evropiane, të dyja nga Universiteti i Sussex, Mbretëria e Bashkuar, dhe një BA në Shkenca Politike nga Universiteti i Milanos, Itali. Ai ka botuar disa punime kërkimore dhe artikuj mbi integrimin evropian dhe anëtarësimin në BE.

Dr. Doris Malaj

Dr.Doris Malaj është pedagoge në Institutin e Studimeve Evropiane (ISE) në Universitetin e Tiranës që prej vitit 2014.
Ajo ka një BA në Shkenca Politike dhe të Drejtën Publike nga Universiteti i Trier (Gjermani), anMScin Studime Politike dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare nga Universiteti i Macerata (Itali) dhe një Ph.D. në Studime Evropiane dhe Integrim Evropian nga Universiteti i Tiranës.
Ajo është e përfshirë në projekte të ndryshme kërkimore dhe ligjëron lëndët “Historia e Diplomacisë”, “Sistemet Politike në BE” dhe “Politikat e Zgjerimit në BE dhe Ballkanin Perëndimor”

Ermir Gjinishi

Ermir Gjinishi është pedagog në Institutin e Studimeve Evropiane, Universiteti i Tiranës.
Ai ka një diplomë Bachelor në Gjuhë dhe Letërsi Arabe dhe Studime ologjike nga Universiteti i Tripolit, një diplomë master dhe një doktoraturë në histori nga Universiteti i Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji.
Dr.Gjinishi ka një përvojë disavjeçare si studiuese dhe pedagoge. Fusha kryesore e tij e interesit dhe fusha e studimit janë feja, qytetërimet, politika, siguria, diplomacia etj.
Ai është këshilltar në Institutin e Politikave Evropiane për Studime Rajonale dhe ekspert për çështjet fetare, çështjet e sigurisë, terrorizmin, ekstremizmin e dhunshëm, etj.
Ai ka qenë i ftuar të mbajë leksione në disa universitete brenda dhe jashtë vendit dhe ka marrë pjesë si koordinator, ekspert, trajner dhe konsulent në shumë konferenca, seminare, projekte për çështje të sigurisë, fesë, civilizimeve, marrëdhënieve ndërkombëtare, etj. dhe jashtë vendit.
Ai gjithashtu ka marrë pjesë si folës i ftuar dhe ekspert në Konferencën Rajonale “NATO SCIENCE FOR PEACE PROJECT, ËORKSHOP KËRKIMORE E AVANCUARA, organizuar nga Qendra e NATO-s për Studime të Sigurisë Rajonale dhe Paqes.
Ai ishte mes 140 personaliteteve nga 5 kontinente, ekspertë të fushës së deritanishme, shkencës, politikës, fesë etj., të cilët u përzgjodhën për të marrë pjesë dhe kontribuar në një nismë botërore për paqen në Lindjen e Mesme.
Atij iu dha titulli “Ambasador për Paqen” nga Federata Ndërkombëtare Ndërfetare për Paqe Botërore- Organizata e Kombeve të Bashkuara në vitin 2001.

sqShqip