First day of the International CONFERENCE “EU enlargement and the Western Balkans: Current challenges and prospects” 19-20 January 2023 Conference Room, Institute of European Studies #UNIVERSITYOFTIRANA #INSTITUTEOFEUROPEANSTUDIES  

It was successfully concluded the second day of the International Conference “EU enlargement and the Western Balkans: Current challenges and prospects” 19-20 January 2023 Conference Room, Institute of European Studies

Në kuadër të kursit “Histori e integrimit europian”, pjesë e projektit Jean Monnet Chair – ISE, kishim të ftuar Dr. Aleksandar-Andrija Pejovic, ekspert dhe ish kryenegociator për anëtarësimin e Malit

Jeni kuriozë se kur do të zhvillohen përballjet e tjera në rank Universiteti në Edicionin të Debatit Universitar? Ndiqni këtë kalendar dhe na u bashkoni në përballjet debatuese në vijim.

Votimi në Shqipëri duhet të bëhet vetëm në mënyrë elektronike dhe Lëvizja e lirë në Bashkimin Evropian për të jetuar, për t’u arsimuar dhe për të punuar do të shkaktojë

Procesi i anëtarësimit të Kroacisë, sfidat dhe mësimet e nxjerra, ishin në qendër të leksionit të zhvilluar sot nga Znj. Ruzica Gelo, ish negociatore dhe eksperte e fushës integrimit europian.

“OPPOSITION, REPRESSION, AND COLD WAR THE CASE OF THE 1956 STUDENT MOVEMENT IN TIMISOARA” An insightful presentation by Dr. Corina Snitar, promted to very interesting questions and discussion.

Përfundoi këtë javë kursi “EU Law and Institutions”, në kuadër të programit të Masterit Ekzekutiv “EU Membership and Accession Negotiations”. Ky kurs u zhvillua nga Profesor Adam Lazowski, nga Universiteti

Studentët e ISE në konferencën : “Marrëdhëniet Shqipëri-Greqi, formësimi i perspektivës të së ardhmes”. Organizuar nga Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare AIIS, mbështetur nga fondacioni Hans Seidel në partneritet me

Përfshirja dhe forcimi i rolit të komunitetit kërkimor dhe akademisë në proceset dhe rezultatet që kanë të bëjnë me negociatat për Cluster 1, përbën një nga qëllimet kryesore të projektit:
sqShqip